Hallottál már a TRX-ről?

Ismerd meg történetét, sikerének titkát, vásárolj okosan!

Videó Vásárlás

Ismered a "TRX" történetét?

A felfüggesztéses edzés (suspension training) elterjedése két személy nevéhez fűződik. Az ismertebb Randy A.Hetrick, aki kommandósként (US. NAVY SEAL) szolgált az amerikai hadseregben, majd a Stanfordon MBA fokozatot szerzett. Ő volt a TRX (Totalbody Resistanse eXercises) edzőeszköz kitalálója, aki módszerére szabadalmi igényt adott beUS 7.044.896. számmal 2003-ban.

A másik kevésbé ismert személy Kurt Dasbach chilei profi ex-futballista, aki egy ősi edzésmódszert fedezett fel az Andokban. A módszer azon a feltételezésen alapult, hogy kötelek, indák segítségével a saját súlyukat használva edzhettek az ősi Inkák. A termék az Inkaflexx nevet kapta.

A két eszköz egyszerre kezdte meg pályafutását, de dél-amerikai indián "TRX" hamar elvérzett a versenyben.

Tudtad hogy a TRX-et magad is elkészítheted?

Bővebben

Mi lehetett vajon a TRX sikerének titka?

Előnyben volt Hetrick, hiszen az USA nyelvileg egységesebb, továbbá 320 millió lakója a világ egyik leggazdagabb országában él. A számunkra drágának tűnő 200 USD (kb.: 60 000 Ft) darab ár/TRX egy amerikai fizetéshez mérten nem számít soknak.

2003 március 20-án az USA vezette koalíció megkezdte Irak invázióját. Az ex-SEAL-es Hetrick az Egyesült Államokban lévő militáns hangulatot meglovagolva dolgozhatta ki marketingtervét. A TRX-et mint a SEAL kommandósok hatásos edzőeszközeként ismerte meg a világ. A marketing gépezet beindult, az eladások száma rohamosan nőtt.

Randy cége a Fitness Anywhere INC. időben felismerte, hogy nem szabad a gyártás terén szembe menni Kínával, mert az államilag intézményesített hamisítással ellehetetlenülne a piacon. A gyártást megfelelő minőségellenőrzéssel kihelyezték Kínába.

Randy már az elején rájött, hogy nem a termék eladásban, hanem az oktatásban, edzőképzésben van óriási pénz, és gőzerővel elkezdte kiépíteni világméretű oktatási hálózatát. Az 1 napos tréninget követően az azt elvégző, egy oklevelet illetve a TRX név használatának jogát kapja meg edzéseihez,de kőkemény feltételekkel. Magyarországon egy ilyen képzés 230 USD (~70 000 Ft). Ja, és az illető kap egy Polót is. :)

A magyarországi fizetések miatt az eszközvásárlás helyett inkább az edzésre járás a jellemző. Pesten egyes helyeken 2500 Ft-ot is elkérnek egy órára. Heti két alkalom esetén ez évi 245 000 Ft. (Ha nem hagysz ki egyetlenegy edzést sem :) )

Tanácsaink eszközvásárlásra

Fontos tény: 40 000 Ft alatt nem kapsz TRX-et!
Aki hirdetői oldalon árul TRX-et 15 000-25 000 Ft-ért az nem eredetit próbál értékesíteni, hanem valami kínai kópiát. Ne feledd, ha rendel tíz rosszat, neki azt is el kell adnia, nem fogja "leselejtezni". Ha nem ad számlát, akkor ne is foglalkozz vele. Ha több hét a szállítási idő, akkor valahonnan Kínából érkezik majd a termék. Ebben az esetben az eladó nem is látja az edzőhevedert. Lehet így felelősséggel értékesíteni?! Ha nem ad minimum 1 év garanciát, felejtsd el, a testeddel fogsz rajta lógni, amire vigyáznod kell! Ami 10 000 Ft alatt van, azon ne is gondolkozz!

Alternatív tanács:Készíts magadnak házilag!
Minden alkatrészt gyorsan, biztonságosan be tudsz szerezni Magyarországon ami egy edzőhevederhez kellhet, varrónő az ország legutolsó falujában is van. Alapanyagot innen lehet beszerezni: www.hevedercsat.hu

Alapanyagok

Ha kész edzőhevedert szeretnél otthonra olcsóbban, akkor mindenképpen Magyarországon készült termékben gondolkozz. Magánszemélytől ne vásárolj! Vállaljon a cég garanciát, országos kiszállítást, adjon számlát. Kérdezd meg tőle mióta készít edzőhevedereket(min 3 év), milyen referenciái vannak?!

Jó edzést!

Fontos, hogy helyesen végezd a feladatokat!